Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Krav om reguljärt flyg från Sälen

Hur tänker våra politiker?

Det kanske varit bättre att testa om turisterna vill flyga till "skidparadiset" som snart saknar snö genom den globala uppvärmningen. Där kommer Mora flygplats in i bilden, den kunde ta ner de plan som nu landar i Sälen, då hade man sett om det verkligen är relevant att turister vill flyga för att åka skidor. Nu har vi två flygplatser inom nio mil.

Det är helt och hållet politiker som genom påtryckningar från skidanläggningarna kunde få oss att satsa 250 miljoner skattekronor, sedan tillkom ny väg förbi flygplatsen som Region Dalarna var med och satsade.

Malungs kommun har också bidragit, eller är det gratis med elförsörjningen? Sedan har man nu, utan att skämmas, kommit med påståendet att vi ska komma närmare Stockholm.

Innan jag har tagit mig till Sälens flygplats med allmänna kommunikationer är jag i Stockholms C med buss och tåg. Att sedan, nu komma dragande med att företagare vill flyga. Genom att använda internet och verkar det fungera att jobba hemifrån för många.

Nej, satsa mera pengar på järnvägen, då hjälper man till för att försöka rädda lite grann av den miljöförstöring som pågår.

Jan Larsson, Yttermalung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare