Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kort sagt om kyrkliga lokaler och materialbrist i sjukvården

Försäljning kan leda till att personer lämnar kyrkan: Det är tydligen kärvt med ekonomin inom Gagnefs Pastorat och man vill då sälja lokaler för att få ned driftkostnaderna. Eftersom de som betalar kyrkoavgiften är missnöjda med att lokalerna säljs så kan konsekvenserna bli ödesdigra för kyrkan. Konsekvenserna kan bli att kanske 100 personer lämnar kyrkan och då uteblir kyrkoavgiften på cirka 350-400 tusen kronor borta. Vad gör ni då? Säljer fler fastigheter och fler lämnar kyrkan. Här kan man tala om att gräva sin egen grav.

Undrande

Allvarligt med brist på sjukhusmaterial: Vilken hemsk situation. Sjukhus tömda på material för sjukvård. Hur kan det ha gått till bara för att man byter leverantör.

Landstingsledningen bör ta mycket allvarligt på detta. Är det en annan prisbild som är orsaken? Eller är det så fruktansvärt så det handlar om inkompetens eller slöhet av tjänstemän.

Ragnar Marklund

”Köper man billigt så köper man dyrt”: Varför byta leverantör på förbrukningsmateriel till sjukhusen? Nej, återgå till den förra, där allt fungerade och bryt avtalet med Apotekstjänst, som verkligen visat att de inte klarar av leveranserna. Förstår, att detta skett genom anbud och här kan vissa av de gamla ordspråken ”köper man billigt, så köper man dyrt” eller ”snålheten bedrar visheten” passa in.

Majvor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare