Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: KD påstår sig vilja motverka diskriminering – hur går det ihop?

Annons

Kristdemokraternas representant för ”Dalabänken” Lars Adaktusson besökte i dagarna Colombias huvudstad Bogota. Han var där i egenskap av huvudtalare för en religiös organisation som motsätter sig allas rätt att gifta sig med den de älskar. 

Närmare bestämt samkönade äktenskap men även grundläggande rättigheter för kvinnor (abort) driver de opinion mot. Enligt tidningen QX (19-04-10) har organisationen en hemsida där de rangordnar länder efter ett färgkodningssystem. Sverige är rött, alltså ett ”dåligt” land enligt deras kriterier, just på grund av vår progressiva men samtidigt påtagligt bristande utveckling för hbtq+ och kvinnors rättigheter till samhället. 

Kristdemokraterna påstår sig stå upp för homosexuellas rättigheter och vilja motverka diskriminering mot dem som avviker från heteronormen. Hur är det då förenligt med deras politik att en av deras tyngsta företrädare i såväl EU som Sverige tar åt sig ett sådant uppdrag? Uppdrag som innebär att vara huvudtalare för en organisation som explicit arbetar för att inte ge hbtq+ personer eller kvinnor, för att uttrycka mig liberalt - likvärdig tillgång till samhället? 

Ur jämställdhetssynpunkt är det oacceptabelt då mänskliga rättigheter som giftermål och abort är okränkbara. Jag vill därför veta hur Kristdemokraterna i allmänhet och KD-Dalarna i synnerhet ser på deras representants agerande. För vi är flera som inte tänker sitta tysta eller still i båten när mänskliga rättigheter motarbetas!

 

Mathias Edbäck Leo, MÄN Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons