Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: KD i Leksand borde besöka skolan i Djura

Annons

KD skriver i en insändare att KD Leksand har ingen skuld eftersom de inte har lovat något. Detta stämmer nog. De skriver om den dåliga valutgången ’’Vi tror vi straffades för vår linje. Samtidigt vann andra partier på löften om att byskolorna skulle vara kvar.” 

Man vägrar inse att då väljarna går till val röstar man på partier som berättar vad de står för och inte på ett parti som har en vag politik, inga löften, inga ståndpunkter. För KD verkar uttrycket Tala är silver tiga är guld, gälla. Det verkar inte som KD har besökt Djura skola. Att KD hyllar kristna friskolor framför kommunala skolor har nog alla förstått. 

Om kommunen haft sakliga skäl att lägga ned Djura skola då skulle man kunna köpa nedläggningen, men så år inte fallet.  Situationen är så orimlig och ovärdig att man skulle beskriva den som omöjlig, om jag inte sett beslutet.  

Lägga ned skolan och satsa på Djura i samma mening är ett enormt svek och ett stort slöseri med pengar och skapar en tagg och oro. 

Skickar man barnen utsocknes till Gagnef kommer kommunen att få betala cirka 100 000 kronor per elev och har man väl börjat i Gagnef vill man nog fortsätta på den vägen långt upp i skolåldern och stora kostnader måste betalas av kommunen. 

Fredas inte skolan i Djura, som man lovade före valet – KD lovade inget – då kommer inga nya barn att behöva åka skolbuss varken till Leksand eller Gagnef. Bygden dör, eftersom inga nya familjer kommer att flytta hit. 

Välkommen KD och titta på skolan i Djura. Det går säkert att ordna praktiskt.

 

Per Hanses, fd elev i Djura 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons