Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Kaotisk trafiklösning genom Falun – hur har man tänkt?

Före senaste valet hördes många åsikter om den trafikled som gjorts mellan Gruvgatan och Korsnäsvägen i Falun. Det framkom även att leden medvetet utformats på ett sätt som skulle försvåra genomfarten för bilister. Tyvärr, är det så att det inte blir färre bilar på grund av en besvärlig trafiklösning.

Idag finns en lösning som är kaotisk under morgontimmarna och på eftermiddagen. En blandning av enfilig och tvåfilig väg, halvrondeller, trafiklysen och övergångsställen. Här har man även lyckats med att bygga två resecentrum, som ligger 300 meter från varandra. Dessa skiljs av Faluns mest trafikerade trafikled, utan säkra gång eller cykelleder mellan dessa knutpunkter för de som nyttjar kollektivtrafiken. Hur hade man tänkt här?

Mitt i allt ligger ett tegelhus, med tveksam standard. De boende där torde ha Faluns sämsta miljö, avseende buller och utemiljö.

Jag tycker det är dags att ta hjälp av en utomstående trafikplanerare, för att komma med förslag som tar hänsyn till trafikflödet och säkerheten för cyklister och gående.

Anders S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare