Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kaos på akuten i Falun – till slut gav jag upp och åkte hem

I måndags, den 12/10, blev jag tvungen att åka in på akuten i Falun. Hade svåra magsmärtor, kräkningar med flera "trevligheter".

Möttes av ett kaos, massor av patienter. En del hade varit där i upp till nio timmar sa en av dem, utan hjälp. Nåja, jag trodde väl han överdrev. Efter en timme sittandes tjatade jag till mig en brits och liggande i korridoren, dragit och kallt, fick jag ingen hjälp förrän en bekant syrra med lite ruter i ordnade en filt och såg till att jag fick dropp då jag var så uttorkad. Hon var bussig men slutade sitt skift sedan.

Jag bad om värktabletter fyra–fem gånger utan att någon brydde sig, trots mina smärtor. Frågade efter någon doktor. Nej, de hade så mycket att göra att jag fick vänta. Ville bli röntgad för att se om det gav något.

Jag hade inget hopp om behandling inom rimlig tid. När det gått sex och en halv timme bad jag en undersköterska att ta bort infarten de satt dit och ringde en bekant som kom och hämtade mig. När jag kom hem tog jag värktabletter och somnade helt slut.

Är detta en rimlig vård på länets största sjukhus?

Obs! Skyller inte på personalen i första hand utan på bristande ordning. För få undersökningsrum och för lite personal, anser jag. Kan inte ansvariga politiker och chefer ordna detta borde ni avgå.

Per Almén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare