Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag önskar er ett trevligt och aktivt sommarlov!

Ungdomar och barn har drabbats hårt av pandemin. Kanske inte av själva smittan, men av den isolering som den skapat. I ett års tid så har många av våra barns fritidsaktiviteter legat vilande. Många barn har längtat efter träning med kompisar och spännande matcher på helgen. Men i takt med att vaccineringen gått in i fas 4 så öppnar samhället successivt upp igen.

Jag vill att alla barn och unga ska ha något roligt att berätta om när skolan börjar igen.

Jag är glad över att samhället försiktigt öppnar upp igen för smittsäkra aktiviteter. Barn behöver röra på sig och barn och unga behöver återfå sina fysiska sociala kontakter. Många av dessa kontakter och aktiviteter finns inom Borlänges fantastiska föreningsliv. Kommunen kommer under sommarlovet att ha flera gratisaktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år. Antingen i egen regi eller i samarbete med föreningsliv och näringsliv.

Fotbollsskola för tjejer 7-13 år, dans med Sinclairs Dala Dansstudio, drop in-tennis och ridning är några av de utomhusaktiviteter som erbjuds. Eller varför inte göra som över 1800 Borlängebor redan gjort och ta fram kartan och jaga checkpoints i orienteringsklubbarnas framgångsrika projekt ”hitta ut”.

Vi vill ha varierande aktiviteter, så att alla barn kan göra något de tycker är roligt eller något nytt att prova på. Så är du en ung person som hellre gillar inomhusaktiviteter så tycker jag du ska prova på att göra dina egna datorspel eller varför inte delta i Science center 2047:s dag om teknik och naturvetenskap.

Jag vill att alla barn och unga ska ha något roligt att berätta om när skolan börjar igen. Oavsett vad deras bakgrund är eller vad deras föräldrar har i lön. Vi inom majoriteten fortsätter därför att prioritera unga och deras välmående och personliga utveckling genom roliga aktiviteter under skolloven.

Jag är också glad över att vi har en socialdemokratisk regering som gett kommunen 2,8 miljoner extra till lovaktiviteter. Med dessa medel kan vi erbjuda fler aktiviteter för fler barn. Detta innebär att ännu fler barn i Borlänge kan få ett lov att minnas. Det förtjänar våra barn och ungdomar efter det tuffa år som de haft.

Vila nu ut och testa gärna kommunens aktiviteter under ”trevligt lov”. Jag önskar er alla ett trevligt och aktivt sommarlov!

Maslah Omar (S) Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Borlänge.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare