Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Jag blir chockad

Efter ytterligare en vecka i karantän som 70-plussare måste jag så ut idag för att handla i några affärer i centrala Mora. Jag blir chockad. Det är trängsel och fullt av folk överallt som inte bryr sig ett dugg om att det är mitt i en pandemi som kommit i en andra våg. Hur tänker ni? Fattar ni inte att detta för vissa är en dödlig sjukdom och för andra en sjukdom med allvarliga långtida biverkningar - tror ni att ni är odödliga?

Mest är det yngre och ungdomar förstås som vimlar omkring utan att ta någon hänsyn alls för att hålla avstånd

Plötsligt när man står och plockar i äpplen kan det komma en familj med tre barn och tränga sig förbi och hosta och nästan trampa mej. När jag ryter avstånd - ja, då stirrar man på mig som om jag vore tokig.

På gågatan springer ungdomar omkring från höger trottoar till vänster och man vet inte hur man ska kunna undvika att få dom rätt in i ansiktet.

Jag är svettig av skräck när jag kommer hem med mina matvaror och pustar ut i hallen.

Bekanta på FB från Italien och Spanien och Frankrike häpnar när jag berättar och visar bilder på hur vi svenskar beter oss.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare