Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag är positiv till att näringen har satsat i en flygplats – och jag tror på bygden

Annons

Replik: Slutreplik till Claes Ahlén i DT 10 maj. Claes, visst kan jag ibland ha kort minne, speciellt om jag är stressad. Självklart är jag positiv till att näringen har satsat omkring 500 miljoner kronor i en flygplats. Dessutom garanterar näringslivet många miljoner i underskott under flera år. Att jag som kommunalråd skulle vara motståndare till en sådan satsning är, enligt mig, ett stort tjänstefel.

Det stämmer att hus byggda efter 2012 inte har någon fastighetsavgift de 15 första åren. Detta beslut är kanske inte det bästa ur Malung-Sälens kommuns perspektiv, men fastigheter byggda före 2012 betalar fastighetsavgift och den är knuten till fastighetens fastighetsvärde och för vår kommun har denna avgift en stor betydelse för vår ekonomi. Ju mer fastighetsvärdet ökar i kommunen som helhet, desto mer inkomster till den kommunala ekonomin.

När det gäller hur många resenärer som kommer till flygplatsen i Sälen, så tycker jag att det handlar om vad man har för framtidstro. Jag väljer att tro att vi som bor och lever här har en bra framtid här om vi, kommunen, företagen och medborgarna tillsammans med staten och regionen hjälps åt och har samma mål.

Flygplatsen har gjort att många företag vill satsa i området, till exempel nya hotell i Stöten, Hundfjället och Kläppen för att nämna några. Dessa satsningar hade troligen inte blivit av om inte flygplatsen byggts.

Slutligen konstaterar jag att vi har olika uppfattningar, men jag väljer att tro på bygden och människorna som bor här och att det är positivt att det satsas så mycket i vår relativt lilla kommun.

Hans Unander (S)

Kommunstyrelsens ordförande Malung-Sälens kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons