Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ja till vindkraft vid Ripfjället!

Centerpartiet vill att Sverige ska vara helt förnybart och fritt från nettoutsläpp av växthusgaser. Vindkraft är ett av de viktigaste förnybara energislagen i Sverige. Området vid Ripfjället är ett riksintresse för vindkraft.

Vi vill inte ha en folkomröstning om vindkraft på Ripfjället av flera anledningar:

* En folkomröstning är kostsam. Vi har redan medverkat till att säga upp cirka 50 tjänster i kommunen för att spara pengar och sanera ekonomin. En stor, obudgeterad utgift måste tas från befintlig verksamhet och det vill vi inte.

* En folkomröstning är bara rådgivande, inte beslutande. Frågan avgörs slutgiltigt av kommunfullmäktige, det vill säga de personer folket valt att representera dem.

* Lokala folkomröstningar brukar ha lågt valdeltagande. Ett lågt valdeltagande ger inte de svar man söker i en folkomröstning – vad alla röstberättigade medborgare i kommunen anser i frågan.

Det florerar mycket åsikter och rykten som säger att vi politiker som inte vill ha en folkomröstning är korrupta. Att tydligt berätta att vi Centerpartister i kommunfullmäktige kommer att rösta Nej till folkomröstning om vindkraft på Ripfjället och Ja till vindkraft på Ripfjället anser vi inte vara korrupt, utan tvärtom – rakryggat och ärligt!

Pär Kindlund (C)

Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Tord Bergqvist (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare