Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ja, poliser och lärare måste få det bättre – men jag har inte hört en enda politiker prata om undersköterskor

Så här inför valet pratas det och lovas en massa: Vi ska ha fler poliser, kortare köerna till cancervården, fler lärare, och de flesta håller säkert med. Det måste till fler poliser, sjuksköterskor och lärare. Dessa yrkesgrupper måste också få en lön som motsvarar deras ansvar.

Men det finns en grupp som inte nämns lika ofta och det är alla undersköterskor som sliter och som till slut måste sjukskriva sig för att de inte orkar med all stress och som är psykiskt och fysiskt utarbetade. När ska undersköterskor inom äldreomsorgen få rimliga arbetsvillkor?

Jag har inte hört en enda politiker engagera sig speciellt för denna yrkesgrupp. Undersköterskor säger upp sig, många vill sluta. Vem ska ta hand om de äldre när personalen inte orkar mer?

Vi pratar om personal med många års erfarenhet som är väldigt kompetenta. Men så länge som det inte är bra arbetsvillkor och framför allt så länge som inte lönen kan höjas rejält så kommer detta yrke inte vara attraktivt! Undersköterskor är värda en bra lön!

Före detta undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare