Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Istället för 100 procent fossilfritt - 100 procent Miljöpartifritt i Dalarna!

Replik: Miljöpartiet är återigen ute och seglar med sina tankar och idéer. Nu ska bensindrivna bilar förbjudas i Dalarna för att åtgärda världens miljöproblem. Miljöpartiet har tydligen inte förstått att Sverige släpper ut en liten mikrodel av allt koldioxid i relation till de stora utsläpparna Kina, Indien, Ryssland, USA och Japan.

Trots att Sverige fick ner sina utsläpp till noll, till intet, så skulle det inte göra ett dyft åt de totala globala utsläppen. Så enkelt - och så djävligt - är det bara.

Att Miljöpartiet inte verkar förstå detta, och istället för att förbjuda bensinbilar i Dalarna lägger sin energi på att dagligen ringa till de stora utsläppsländernas ledare och som illrar försöka påverka dessa, är obegripligt. Men det är ju lättare att låta piskan vina över svenskarnas ryggar - nu speciellt över oss i Dalarna.

Ledarna i de stora utsläppsländerna bryr sig blanka F i vad Sverige gör och vad Miljöpartiet mumlar om. Kina bygger ut sin kolkraft i rasande fart, Trump likaså. I Indien slänger man sopor rätt ut på gatan så att sophögarna i New Delhi växer sig högre än palatset Taj Mahal.

Globalt är det enda som gäller när miljön ska påverkas - inte att gapa internt i Sverige att vi ska ha nollutläpp när vi i relation till de stora utsläppsländerna nästan redan har det. Verka och påverka globalt - bara då kan vi få ner de stora utsläppen. Miljöpartiet, lägg er energi där och kom inte med idiotiska nollförslag för oss i Dalarna.

Oskar Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare