Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte längre skam på torra land

BT:s framsida den 15 maj var nog bland det fulaste man sett då en av stadens fina skolor stod i lågor. I stället var baksidan av tidningen kanske den allra finaste nämligen ”Det vackraste mediehuset”. 

Än finns det hopp för Sveriges fulaste stad och upprymd som man blir kommer en rad tankar farande. Kanske finns Sveriges vackraste skola här i form av Kyrkskolan i Buskåker lite längre från stan kanske Sveriges vackraste regemente Rommehedslägret. Sedan är utan något som helst tvivel Stora Tuna kyrka absolut Sveriges vackraste, i vart fall bra mycket vackrare än vår egen domkyrka i Västerås. Prostgården bakom går ju inte heller av för hackor.

En bit från stan intill Sveriges vackraste rivna flottbro finns ju nog Sveriges vackraste uteservering nämligen Torsångs kafé. När jag upprymd av eufori över alla vackra byggnader i Sverges fulaste stad far iväg för att konstatera om inte huset med ”Lilla Parken” och ”Lindés Ur”  kanske kunde vara Sveriges vackraste rappade handelshus  kommer den underbara känslan att nu går inte längre skam på torra land.

Så stort grattis till Borlänge kommun, tidning och stad det var en välkommen utnämning.

Upprymd pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare