Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte läge att slappna av – "pandemin tar inte hänsyn till den obotliga mänskliga optimismen"

Sommaren går med både varma och regniga dagar – precis som tidigare år. Men denna sommar är högst ovanlig då vi uppmanas att fortsatt hålla social distans för att skydda oss själva och andra med all rätt. Redan nu tycks det dock som om folk har slappnat av. Badstränderna är fulla med badsugna människor och trängseln på krogarna strax efter midnatt är ett faktum. 

Pandemin tar sin tid och fortsatta restriktioner är den enda vägen att skydda oss själva och varandra. Risken med trängseln som nu äger rum i Dalarna är att smittorisken ökar. Som följd kan både hösten, vintern och rent av hela nästa år få konsekvenser som tvingar oss till ett fortsatt skuggliv fyllt av restriktioner. Det kan innebära att fortsatt inte få träffa släkt eller resa till utlandet utan att trippelkolla UD:s hemsida.

Ja, med stor sannolikhet så kommer vi att fortsätta leva med restriktioner. I varje fall ett tag till. Pandemin tar inte hänsyn till den obotliga mänskliga optimismen – inte heller under sommartid. Därför är det viktigt med det personliga ansvaret. För din skull, för din mormor, farmor och för hela vårt samhälles skull. Ta ditt ansvar så länge pandemin pågår!

Katarina Gustavsson,  KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare