Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte kyrkan som måste ändra sig utan kommunen

Kommunstyrelsens ordförande i Falun, Joakim Storck säger i tidningen Dagen den 13 augusti att om Lugnetkyrkan vill ha ekonomiska avtal med kommunen måste de ändra sig i hur man hanterar medlemmar som är homosexuella. Detta uttalande innebär ju faktiskt en inskränkning i religionsfriheten och yttrandefriheten, något som måste ses som mycket allvarligt i ett modernt samhälle. Alla föreningar har sina restriktioner och begränsningar, så även en kyrklig organisation, där de flesta kyrkor har en konservativ äktenskapssyn. Kanske gäller restriktion och begränsning politiska partier allra mest där man kräver total lojalitet.

Frikyrkan är en god kraft i samhället, en bland många. Här finns många ideella krafter som gör stora insatser för svaga, sjuka, invandrare med mera. I just denna fråga är det inte kyrkan som måste ändra sig utan kommunen. Att alla människor är lika mycket värda är självklart. Men att stå för det traditionella äktenskapet, mellan man och kvinna, är inget konstigt. Så ser det ut i större delen av världen. Så fungerar livet. Den uppfattningen måste en kyrka få ha. Utan att bli diskriminerad.

Josef Sjöberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare