Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inte är det Israel som ensamt bär skulden till heländet i Gaza

För ett tag sedan upprördes hela svenska folket när SVT visade ett reportage från al-Shifasjukhuset i Gaza. Man fick då se sjukhusets neonatalavdelning där 76 spädbarn fick dela på 30 kuvöser och långsamt tynade bort - syrgasen var slut.

Enligt SVT:s reporter skedde detta på grund av Israels ”blockad”. Svensken skär tänder och svär över det grymma och omänskliga Israel. Och det var ju säkert tanken med reportaget.

Men enligt frilansjournalisten Paul Widén, bosatt i Jerusalem sedan många år, kördes samma dag som SVT-reportaget visades 16000 ton förnödenheter in i Gaza via gränsövergången Keram Shalom. Passade det inte att rapportera om, SVT?

Nej, inte är det Israel som ensamt bär skulden till heländet i Gaza? 16 000 ton förnödenheter på en och samma dag talar i stället om medmänsklighet.

Enligt Widén finns det inte några begränsningar från Israeliskt håll mot införsel av mediciner eller medicinskutrustning till Gaza. Så varför denna enögdhet från svenskt håll?

Ove

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare