Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ingen gör något radikalt för att hjälpa Sveriges fattigpensionärer

Annons

Det beräknas finnas cirka 350.000 pensionärer i Sverige vilka har en pension på cirka 12.100 kronor brutto/månad, vilket är den EU-norm som betecknar en fattigpensionär.

I EU beräknas cirka 14 procent befinna sig där vilket innebär att Sverige då har högst antal fattigpensionärer av den totala befolkningen! I Sverige beskattas dessutom pensionerna högre än arbetsinkomster, vilket vi är ensamma om i hela världen. Därför har våra omtänksamma politiker infört exempelvis bostadsbidrag men detta får du inte om du har en ”förmögenhet” i exempelvis ett eget hus.

Merparten av fattigpensionärerna är kvinnor som jobbat, tagit hand om hem och barn och nu av staten ”premieras” med fattigpension. Ingen i det politiska systemet eller pensionärsorganisationerna gör något radikalt för att ta bort denna skamfläck. Statsministern borde skämmas när han i internationella sammanhang bröstar sig och framhäver vår välfärdsstat. Tänk om bara 10 procent av fattigpensionärerna satte sig utanför Riksdagen och andra offentliga platser med tiggarskålen i hand. Då skulle frågan uppmärksammas. Vilket eko i världen detta skulle ge! Internationella TV-bolag intervjuar en tiggande pensionär i välfärdslandet Sverige. Löfven skulle få stå och skämmas i EU, i FN med mera. Fattigpensionärerna kommer bara att bli fler och fler. Skall det bli en ändring måste radikala åtgärder till, exempelvis att skattebefria alla pensioner under 20.000 kronor/månad.

Kent Bladfält, pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare