Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Inför hemstudier till alla är vaccinerade

På Martin Koch gymnasiet i Hedemora har de börjat med att eleverna ska tillbaka till skolan var tredje dag. Men de har delat upp årskullarna så att ettorna ska till skolan på måndagar, tvåorna på tisdagar och treorna på onsdagar.

Vi som går i skolan ska tillbaka till lokalerna bara för en dag. Samtidigt säger politikerna att man ska hålla avstånd, men vad tror ni alla som läser detta, vad gör 17 till 19 åringar när de träffar sina kompisar?

Jo, de går fram och pratar i klungor och det finns inget som kommer kunna ändra på det.

Jag föreslår att vi ska ha hemstudier till alla har fått ett vaccin, för att minska smittspridningen. Alla som går i skolan vistas i samma miljö och det gör att det är lika stor risk att få covid i skolan som i andra lokaler och miljöer.

Men hur gör vi med de praktiska programmen?

Jo, vi låter de komma i mindre grupper och känner sig minsta sjuk, då stannar man hemma. De som behöver lära sig att svetsa, skruva i plankor eller skruva på bromsar till en bil måste kunna prioriteras, medan de klasser som har ämnen som man kan läsa sig till, som till exempel naturprogrammet eller ekonomiska programmet, kan vara hemma och studera.

Härsken elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare