Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Idéer om andra verksamheter för Kvarnsvedens bästa

Artikel 22 av 26
Nedläggningen av Kvarnsvedens pappersbruk
Visa alla artiklar

En undran bara. Om det först går att inrikta sig på att tillverka annat än tidningspapper. Kanske något går att få till med andra maskiner och tillverka för byggnadsföretag, husföretag, villaägare – vid ombyggnad och utbyggnad. Till exempel något slags isoleringsmaterial för väggar och kanske golv eller annat. Ett lätt men effektivt och lätthanterligt när det skall mätas och skäras ut i olika längder. Något som är lite grovt och veckat men inte för grovt så det blir lätt att fälla i hop vid transport och att hantera lätt för hantverkare vid isättning!

Om det inte går att finna lösningar för pappersmassans användning som under alla andra år, så kanske något annat råmaterial än pappersmassa kan kluras ut så att KP:s befintliga anläggningar i stort blir användbara i samma utsträckning och med de stora lokaler som redan finns där. Det kanske vore smidigast så det hela fortsätter som tidigare!

Annars var det ju då om andra företag och firmor skulle inhysas där. Ja det finns säkert många uppslag för verksamhet, men tillverkning av vindsnurror från företag längre bort blir nog inget bra förslag, då de är väldigt ineffektiva, och inte omtyckta av den stora allmänheten!

Hoppas verkligen, och det är väl ett måste för folket att Kvarnsveden anläggningen blir kvar!

För ortens bästa och de boende där och för hela Borlängeregionen med omnejd!

B.E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare