Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I svenska skolan ska historien börja på 1700-talet...

Nu vill Skolverket ändra historieundervisningen i skolorna så att den börjar med 1700-talet, ”då ärat vårt namn flög över världen”, liksom. Allt före 1700 suddas bort. Antiken, ja allt. Allt startar med att Gustaf III skapade världen... skulle jag tro.

Tiden i skolan räcker inte till, menar man och istället för att ÖKA SKOLTIDEN så MINSKAR MAN lärandet. Visst låter det dumt och visst låter det typiskt svenskt. Kan man inte leva efter Guds ord, Bibeln, så skriver man helt enkelt om Guds ord och tolkar om Bibeln så att den rättar sig efter oss... som Svenska Kyrkan gjorde. Enkelt och lite Moment 22. Nu gör skolan således likadant.

Historien börjar 1700 och skit detsamma med antiken eller England och Stuartarna och alla konflikter där, strunt i Gustaf Vasa och även då Vasaloppet vilket ju skär i en Morabo. Skolverket har naturligtvis kört på ett isberg och kantrat själva. Jag kan inte tro att detta kan gå igenom för det måste väl vara unikt i världen att ett land nu genom Skolverket ska förändra historien för unga barn i skolan, så att dom får en bild av att allt startade 1700.

Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare