Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: I Mora tror man att Coronaviruset är ett skämt

Medan övriga världen tar det allvarligt när detta virus invaderar land efter land och alltfler insjuknar och/eller dör så kör man i Mora ett av världens största skidlopp med skygglappar för både ögon och hjärna och förstånd.

LÄS ÄVEN: Smittskyddsläkaren: "Den typen av utbrott Italien har nu skulle vi klara i Dalarna"

OCH: Fler testas för Coronaviruset: "Ingen är konstaterad smittad i Dalarna"

Drygt 13000 åkare från alla delar i världen ska under nio mil åka snoriga och svettiga och med saliven i en härlig blandning hängande som gele från mun till tå. Nejdå, någon risk för coronaspridning finns inte i Mora inte. Längs spåren står massor med publik bara decimeterar från dessa snorande åkare och på servicestationerna jobbar så kallade frivilliga utan skyddsutrustning emedan de serverar blåbärssoppa till de snorande och dreglande potentiella smittbärarna.

I övriga världen där man tar Corona på allvar ställer man in idrottstillställningar eller låter fotbollsmatcher spelas utan publik som i Italien men åter, i landet Sverige, detta bullerbyn, där finns ingen risk, där kan man lugnt vältra sig ibland Coronasmittade.

Visst är det oansvarigt och jag anar scenariot som kommer när sjukhuset i Mora kommer att stängas, sättas i karanatän och skrik höjas om platsbrist och inga resurser för fakta är ju att sjukvården bara kan ta hand om ett hundratal men blir det tusen och åter tusen så står vi där lika handfallna som när pesten gick.

Ställ in publika idrottstillställningar och gör vad som göras kan för att hindra smittan. Skamligt att Vasaloppet inte har bättre förstånd men det är  penningen som styr.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare