Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur ska jag veta utan att bli testad?

För ett par veckor sedan blev jag sjuk, hög feber och ont i huvudet, ryggen och halsen.

Alla pratar ju om corona och jag fick en akuttid på vår ohälsocentral. Jag ville ju veta om det är corona som härjar i min, för övrigt, friska kropp. Läkaren undersökte mig och sa att man kan inte utesluta att jag hade corona, och vidare att jag skulle kontakta min arbetsgivare när jag blivit frisk om jag ville bli testad.

Nu, efter någon vecka, känner jag mig frisk och kastade mig på telefonen och ringde medicinskt ansvarig sjuksköterska. Hon sa att det inte finns några tester man kan ta för att se om det är covid-19 man har haft.

Hur vet de hur många som drabbats av corona när det inte finns tester? Jag fattar, som vanligt, ingenting.

Sjuksköterskan sa "känner du dig frisk och har gjort det i 48 timmar så kan du gå och jobba. Och du kan räkna med att det är covid-19 du har haft".

Men jag vet ju inte bestämt om det är det. Kanske jag får det på riktigt när jag börjar jobba igen. Eller så kanske jag smittar någon annan med mina coronarester. Det är inte lätt detta.

Kan någon svara på: Vem blir testad eller topsad på rätt sätt?

Dalkullan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare