Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur mycket är vår hälsa och våra liv värda?

Jag vikarierar inom äldreomsorgen och nu har Covid-19 nått oss i Smedjebackens kommun. Vi har fått strida för att få hem rätt skyddsutrustning för att skydda oss runt brukare med misstänkt eller konstaterad smitta, blivit ombedda att vara varsamma med utrustningen och inte slösa. Varje dag sätter vi vår hälsa och vårat liv på spel, vi får direktiv om att de personer som jobbar vid konstaterad smitta ska jobba tills vi börjar få symtom och om basala hygienrutiner sköts så borde vi klara oss.

Vi får under våra arbetspass alltså enbart träffa smittade personer utan att fått ordentligt information från våra arbetsgivare. I lördags blev en brukare på ett boende inom kommunen konstaterad Covid-19 och den personal som jobbat där mest och redan blivit kontaminerad skulle hållas där så smittspridning inte förekom. Vi blev informerade om att på måndag skulle ett krismöte hållas och tills dess så får vi enbart komma träffa personer som vi vet är smittade.

Här om dagen frågade jag min chef, hur mycket är mitt liv och min hälsa värd för kommunen? Efter vårt skift ska vi gå hem och träffa våra barn och familjer i vetskap om att dessa kan smittas. Samma lön som vanligt, säger chefen, ditt liv är för kommunen värt 131 kronor i timmen, sen får du semesterersättning också.

Tack Smedjebacken! Jag hoppas mina symtom blir lätta för de psykiska är stora. Jag har inte kramat mina små barn sedan förra veckan för att inte riskera att de insjuknar för 131 kronor i timmen!

Trogen undersköterska som isolerats från sitt privata liv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare