Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur länge ska dalabänken vara tyst om Försäkringskassan – är reglerna fel bör väl politikerna ändra dem?

Dagligdags får man läsa om Försäkringskassans bedömningar, som är hårresande. Enskilda personer hamnar mellan olika stolar. De blir helt ställda och hänvisas till försörjningsstöd genom socialtjänsten. nyligen har vi fått läsa om en läkare som hänvisas till att söka annat arbete. Listan kan göras lång.

Även Försäkringskassans personal försätts i en mycket pressad arbetssituation genom det regelverk som regering och riksdag fastställt.

Försäkringskassans regler drar nu skam över den svenska välfärdspolitiken.

Hur länge skall detta haveri få pågå? Skulle det vara fel på regelverket som reglerar de bestämmelser som  Försäkringskassan hänvisar till må väl regeringen och riksdag ta initiativ till förändring.

I Dalarna har vi elva folkvalda riksdagsledamöter som förhoppningsvis också läser i tidningarna om hur enskilda personer blir behandlade av myndigheten.

Varför vågar de inte reagera? Jag tolkar deras tystnad från samtliga partier att de är mer än nöjda med Försäkringskassans  regelverk som enskilda personer blir utsatta för. Skulle det vara så illa så är det något att komma ihåg inför det kommande valet i höst. Våra riksdagsledamöter från länet tiger nu och samtycker – det är mer än bedrövligt!

Arne Pettersson (S), Mora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare