Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur begär man ut handlingar under helgerna?

I postlådan på fredagen låg ett byggbeslut som var taget av Gagnefs kommun den 17 december. Det gäller byggande av lägenheter mitt i ett bostadsområde. Överklagan och synpunkter ska lämnas in inom tre veckor. Handlingar ska begäras ut från kommunens byggnadsförvaltning. Hur gör man detta under en jul och nyårshelg som dessutom är väldigt gynnsam vad gäller extra ledighet? Finns det ens någon handläggare som arbetar på kommunkontoret och som kan plocka fram detta?

En googling på byggföretaget visar dessutom att det företag som beviljats bygglov är en underavdelning till ett byggföretag som redan gått i konkurs återuppstått. Hur vågar men ge ett projekt till ett sådant bolag?

Var det inte meningen att vi skulle få veta det? Eller vad ligger bakom tanken att lägga beslutet och överklagandetiden över en längre helg? Man kan undra.

Granne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare