Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hemmagjorda och skrämmande regler på äldreboende i Orsa

Jag undrar när regeringen beslutade att anhöriga inte får vinka genom fönstret till anhöriga på äldreboenden? När rekommenderade Folkhälsomyndigheten och när beslutade regeringen specifikt för Orsa kommun att skriva in i reglerna för besökare till Lillåhem att promenader är förbjudna?

Vi förleds att tro, enligt uttalanden i MT, att Orsa kommun följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens beslut. I själva verket är dock kommunens beslut om förbjudna promenader och förbud att vinka genom fönstret hemmagjorda regler – regler som upprör.

Två systrar med anhöriga på äldreboendet Lillåhem i Orsa berättar att personal har dragit för gardinerna när de ville vinka genom fönstret till sin mamma och att de har fått ta del av kommunens regler för besök på Lillåhem där det står att promenader är förbjudna.

Självklart ska Folkhälsomyndighetens råd följas liksom regeringens beslut. Det är viktigt att alla gör vad de kan för att minska risken att smitta. Inga grannkommuner eller närliggande äldreboenden har dock fattat liknande inskränkande beslut som på Lillåhem i Orsa kommun.

Folkhälsomyndigheten har inte fattat några specifika beslut enbart för Orsa. Reglerna är helt enkelt hemmagjorda och skrämmande.

LW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare