Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Har Kopparstaden slutat bry sig om Svärdsjö?

Några av oss hyresgäster i Svärdsjö har sedan i våras försökt få Kopparstaden och dess lokala representanter i form av bovärdar att ta ansvar för hur våra gemensamma utomhusmiljöer ser ut. Här har vi överfulla papperskorgar och utomhusgårdar belamrade med saker till den grad att det inte går att klippa gräset.

När man påtalar problemet för Kopparstaden utlovas det att bättring ska ske genom de lokala bovärdarna, men sedan händer ingenting. Bovärdarna syns knappt till i området, förutom när de åker förbi i bil eller annat motordrivet fordon.

Det börjar kännas som att Kopparstaden och kommunen har gett upp om hyreshusen i Svärdsjö. I vissa fastigheter saknas det möjligheter till sopsortering. Återvinningsstationen vid Ica har tidigare plockats bort. Boende hänvisas till återvinningscentralen. Alla har inte tillgång till bil för att sopsortera eller pigga armar och ben för att gå dit.

Vi har som förslag att Hyresgästföreningen och Kopparstaden gemensamt ser över situationen i Svärdsjö, innan den eskalerar.

Oroliga hyresgäster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare