Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Har inte vi Falubor lagt ut tillräckligt på hoppbackarna redan?

Jag läser att mera pengar eventuellt ska läggas på mellanhoppbackar på Lugnet. Det låter som att kasta goda pengar efter dåliga. Om jag kommer ihåg rätt har cirka 3 miljoner kronor redan investerats i sprängning i underbackar! Har inte vi skattebetalare lagt ut tillräckligt?

Just nu kostar befintliga hoppbackar mellan 20 och 30 miljoner varje år utan att vi får något för pengarna. Falun sticker redan ut jämfört med städer av ungefär samma storlek med sin kostnad för fritidsaktiviteter.

Vi har ju inte i klartext fått info om hur mycket kommunen gick back år 2020 om man tar bort tillskott från staten på grund av pandemin. Det skulle vara mycket intressant att veta, sparbetinget var ju 100 miljoner kronor.

Att satsa på en vintersport med i stort sett inga utövare i ett läge då snötillgången också blir allt sämre verkar minst sagt olämpligt.

Jag tror att pågående investeringar i övrigt kommer att bli en allt tyngre ryggsäck för kommunen att bära. Prognosen för kommunsektorn i allmänhet är mycket dyster, och med Faluns redan höga kommunalskatt blir en höjning kontraproduktiv för ett växande Falun. Vilken framförhållning har politikerna i kommunen?

Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare