Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Har även försvarat arbetsgivare i många förhandlingar

Till Stefan Johansson, vd på Ica Maxi Mora. Jag undrar för det första vad du grundar ditt uttalande på. Jag har varit med i facket sedan jag började jobba och jag har alltid tyckt att jag skulle vara med. Jag tycker att det är solidariskt, även om jag aldrig behövde deras hjälp som arbetare. Jag har även varit egen företagare. Även då var mina kontakter med facket bra.

Senare i mitt liv så utbildade jag mig i arbetsrätt, lagar och kollektivavtal och påbörjade arbeta som ombudsman för Svenska Transportarbetareförbundet i 24 år. Har under dessa år träffat många bra och mindre bra arbetsgivare. Jag har aldrig under mitt yrkesverksamma liv uppfattat att någon arbetsgivare kallat facket och dess medlemmar för äckel.

I mitt jobb som ombudsman har jag även försvarat arbetsgivare i många förhandlingar där anställda har betett sig olämpligt och skadligt för företaget. Efter ditt uttalande så undrar jag hur dina medarbetare och fackligt förtroendevalda känner.

Jag som stark anhängare av facket överväger nu om jag ska fortsätta handla på Ica Maxi. Det finns faktiskt andra alternativ.

Conny Kallberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare