Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gör om gör rätt!

Vår protest mot de föreslagna nybyggnationerna av två förskoleavdelningar på Digerberget i Orsa grundar sig på att underlaget för att kunna ta ett beslut inte fanns. Dessutom var förslaget 11–16 miljoner dyrare än det andra förslaget. Vi har stora utgifter framför oss med nybygge av äldreboende och vi behöver därför vara försiktiga med de skattepengar som våra kommunmedborgare betalar. Därför jobbar vi utifrån att vi måste ha riktiga underlag när vi fattar beslut. Majoriteten i kommunen kanske inte tycker att 11–16 miljoner är mycket pengar, men för oss är det viktigt att få mer pengar till personal och mindre till lokaler. Desto dyrare vi bygger desto mer hyra får vi betala och desto mindre pengar kan vi använda till personal som ska arbeta med våra barn.

Som väl var så var inte majoriteten eniga utan en av två KD ledamöter förstod också att det inte var tillräckligt bra underlag. Efter omröstning med rösterna 16–15 skickades förslaget tillbaka för att ett bättre underlag ska tas fram.

Det var samma sak när beslut skulle fattas om det nya äldreboendet. Vi behövde mer underlag för att kunna göra rätt bedömning och när vi fick det kunde vi fatta det beslut som gäller nu.

Vi tar ansvar för ekonomin i kommunen även om vi är i opposition och det tänker vi fortsätta att göra!

Socialdemokraterna i Orsa genom ordförande

Gunilla Elings Friberg

Vice Ordförande Kommunstyrelsens utskott för lärande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare