Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Gör alla elever glada med ett busskort i vinterklapp

Jag anser att alla skolelever borde få ett gratis busskort, åtminstone under vinterhalvåret, oavsett hur långt bort från skolan du bor.

Just nu har endast de elever som bor tillräckligt långt bort rätt till busskort, inte vi andra. Jag tycker att det är märkligt eftersom att de som bor i stan måste betala precis lika mycket för ett busskort som någon som bor utanför stan skulle behövt betala.

På hösten och vintern är det mörkt när man åker till skolan på morgonen och mörkt igen när man åker hem på eftermiddagen. Om alla elever åkte med buss till och från skolan, så skulle alla föräldrar kunna pusta ut och veta att deras barn på ett tryggt och säkert sätt tar sig till och från skolan.

Under vinterhalvåret är det som bekant för de flesta falubor, ganska så kallt och ofta en hel del snö. Ska då elever behöva sätta sig på cykeln i -15 grader och slirandes trampa till skolan? Visst, det skulle bli dyrt för kommunen om de skulle behöva betala för busskort till alla elever, men det skulle också bli dyrt om de var tvungna till att betala ut lön till lärare som inte har några elever i klassrummet att lära ut till.

Jag är säker på att alla elever skulle bli väldigt glada om vi fick ett varsitt busskort i vinterklapp.

Frusen elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare