Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Glädjande besked för oss seniorer – men nu måste alla ta mer ansvar

Det är ett glädjande besked att vi seniorer nu kommer att omfattas av de allmänna rekommendationerna under pandemin. Det är en lättnad för oss, det har varit en tuff tid för många av oss en kvarts miljon medlemmar i SPF Seniorerna.

Vi ska fortsätta ta vårt ansvar och agera klokt, hålla avstånd och undvika trängsel. Vi ska vara medvetna om och agera efter det faktum att vi seniorer löper större risk att drabbas mer allvarligt av covid-19.

Men också att inte tveka att söka vård, oavsett åkomma. Som det ser ut nu är det större risk för oss att drabbas av ohälsa av andra sjukdomar.

Samtidigt är det avgörande nu att alla andra också agerar mer ansvarsfullt. Vi hoppas att yngre tar till sig den stora positiva effekt som äldres ansvarstagande har haft och tar efter och börjar ta lika stort ansvar. Smittspridning bland de under 70 år drabbar indirekt oss seniorer, här måste det bli skärpning.

Vi måste ta hand om varandra och förstå att det är viktigt att vi minskar smittspridningen i hela samhället. Det är viktigt att alla grupper nu visar solidaritet mot varandra, endast så håller vi nere smittan.

Ur Alf Nilsson, ordförande SPF Daladistriktet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare