Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Genomförandetakten av cykelplanen hade kunnat ökas

Falu kommuns cykelplan har tidsperspektivet att vara genomförd till år 2030. Genomförandet går för långsamt. Tills i augusti i år hade utbyggnaden inte kommit särskilt långt. I Falu tätort har endast cirka 15 procent av i planen föreslagna cykelvägar byggts.

Investeringarna till cykelplanen måste höjas om cykelplanen enligt kommunfullmäktiges beslut ska vara genomförd till år 2030. Ska Falun leva upp till sitt medlemskap i Svenska Cykelstäder krävs också högre genomförandetakt av cykelplanen.

För att kunna genomföra cykelplanen behöver investeringar om 11–15 miljoner kronor per år ske till år 2030. Vid Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 16 december yrkade vi Socialdemokrater tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet om att 11 miljoner kronor skulle avsättas till cykelplanen i nämndens budget från år 2020.

Den borgerliga minoritetsledningen i Falu kommun ville endast avsätta 5 miljoner per år, detta stödde Sverigedemokraterna vid budgetomröstningen och därmed vann den låga ambitionsnivån. Med den takten kommer det att ta 20 år till att genomföra cykelplan för Falu kommun. Det är bara att beklaga alla som vill cykla i Falun detta.

Monica Enarsson

Socialdemokraterna

Lars Nord

Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare