Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gemensam brunn är inte alltid källa till glädje

En gemensam brunn kan vara både en källa till vatten och glädje men också en källa till elände och stora kostnader.

Som signaturen ”Gunilla och Ulf” så riktigt skriver krävs det mycket hjälp från välvilliga barn men även stora kostnader när någon stänger av elen till det gemensamma pump-huset, som det finns servitut på sedan länge.

Det hade varit en gemensam anläggning som fungerat i många, många år, gett vatten till många kor och flera hushåll, ända tills dess strömmen kopplades bort. Jag har svårt att förstå hur man kan bete sig så hjärtlöst mot ett par i 90-årsåldern och en barnfamilj.

Kan man inte vänta med att koppla bort elen till dess de berörda familjerna borrat egna brunnar? Eller är det så att man vill sitta och gotta sig i att grannarna inte kan duscha, eller tvingas köra vatten från stan för att kunna laga mat och nyttja toaletten?

Man kan även undra hur miljö- och byggnadsnämnden hade agerat om en fastighetsägare stängt av vattnet till sina hyresgäster. Och även om man tycker illa om sina grannar, så borde man väl kunna tänka på barnen. Borde inte de kunna få bada, duscha och glädjas åt vattenplask?

Nej, en gemensam brunn är sannerligen inte bara en källa till glädje.

/Apropå moral

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare