Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ge Krylbostäder ett incitament att starta ett kooperativt boende

Läste artikeln om misären i Krylbo och vad som skulle göras.

Hyresgästerna har en möjlighet att deponera i alla fall del av hyreskostnaden hos länsstyrelsen och på det sättet slippa bli uppsagda för utebliven betalning.

Sen finns det procentsatser på de olika bristerna som man utifrån dessa skulle reducera hyreskostnaden.

Jag har väldigt svårt att tro att Krylbobostäder skulle finna någon möjlighet att klara en juridisk prövning om de överhuvudtaget skulle ha sådana tankar. Åtgärden skulle göra att Krylbobostäder ställdes inför ultimatum vilket skulle resultera i ett åtgärdande av fel/brister, konkurs eller försäljning till ett pris som skulle göra en upprustning möjlig.

Ett annat alternativ är att ge dem incitament att starta ett kooperativt boende. Vilket skulle ge dem bestämmanderätten över sitt eget boende och vilja att sköta om fastigheterna.

Men först måste man rensa bort "rötäggen". Det kräver naturligtvis en insats av samhällets alla instanser och hade polisen tillräckligt med resurser skulle man kunna punktmarkera området, men även ingjuta en trygghet så att övriga hyresgäster vågar berätta utan att vara rädda för repressalier.

Kenth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare