Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fyra frågor till Centern – hur försvarar ni detta beslut ur etisk synpunkt?

Fyra frågor till Centerpartiet:

1) Vi har tagit emot ett antal ensamkommande unga flyktingar, främst från Afghanistan. Vi har utbildat dem och de har lärt sig svenska. Av obegripliga skäl ska de nu sändas tillbaka till laglöst Afghanistan. Ett land de ofta inte har minsta relation till längre. Hur försvarar ni detta beslut ur etisk och moralisk synpunkt?

2) De föds för få barn i Sverige. Om 25 år – när ni som är 40 år i dag blir pensionärer – kommer det att finnas flera hundratusen färre svenskar som är i ”skattebetalande” ålder. Varför låter vi inte dessa ensamkommande flyktingar fylla ut en del av det skattebetalande tomrum, som kommer att vara ett stort problem för Sverige?

3) Är möjligtvis så att Centern är rädd för att förlora en del av sina väljare (främst på landsbygden) till SD och Moderaterna om man visar en mera flyktingvänlig politik?

4) Är det också möjligt så att Centern (speciellt om Liberalerna inte klarar fyraprocentsspärren vid nästa val) tänker sig att vara den ljusblåa vänsterfalangen av en blå-brun konservativ regering?

Vi kommer aldrig att ha svarta bakelittelefoner med sladd i väggen igen. Vi kommer inte att köra Volvo 145 igen. Och nej, vi kommer inte att vara ett land där alla boende har varit svenskar i fem generationer. Varför skulle det vara något att sträva efter?

Spännande att se om jag får svar eller om jag möts av tystnad!

Jörgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare