Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fritt fram i Mora centrum – på liv och död

Gågatan i Mora är överfull av folk, ja till och med mer än överfull. Det ser ut som en "vanlig" sommar fast vi är mitt i en pandemi som inte ens nått kulmen utan som fortfarande skakar hela världen.

I Mora verkar man inte ens tro att det finns något som heter corona eller covid-19. De råd som myndigheterna har gett vad gäller avstånd – de behöver man inte bry sig om i här. Vill du kramas och pussas i stora klungor och dansa tryckare med kreti och pleti så kom till gågatan i Mora!

Vi som suttit i karantän vet vad den här pandemin kan resultera i. Vi som lever strikt efter de råd och regler som finns att rätta sig efter bävar och blir både rädda och förbannade när vi nu ser gågatan full.

Någon inspektör eller myndighet som kollar läget och ingriper tycks inte finnas. Jag går varje dag en promenad och håller strikt avstånd genom att hoppa än hit än dit, än gå över på vänster sida, än på höger sida. Ibland tar jag en helt annan väg. Och jag som är ute varje dag har inte sett en enda polis på månader ute på gågatan trots att människorna sitter i klungor både inomhus och på uteserveringar, utan att bry sig om att hålla avstånd. Inte en enda myndighetsperson har sagt till eller tillrättavisat. Det är liksom fritt fram.

Så kom till Mora om ni vill mingla och fritt klistra er samman på gator, torg och badstränder – om ni vill leva precis som ni vill. I Mora är det nämligen fritt fram! Så välkomna alla ni som inte bryr er om att det råder en världspandemi på liv och död.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare