Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Folkomröstningen handlar bara om Ripfjället

 
Vindkraft på Ripfjället
Visa alla artiklar

Föreningen Nej till vindkraft på Ripfjället har annonserat i Malungsbladet att det kommer att byggas vindkraft i stort sett på varje berg eller höjd i kommunen.

Vi socialdemokrater kan härmed ge klara besked i denna fråga. Vi har inte för avsikt att stödja några fler vindkraftsprojekt i vår kommun och det innebär att vi kommer driva frågan att kommunfullmäktige ska använda sin möjlighet till veto om förslag på fler vindkraftsparker skulle bli aktuella.

Vår uppfattning är att vi har med de beslutade och befintliga vindkraftsparkerna samt Ripfjället tagit vår del av ansvaret för energi och hållbarhetsfrågan, så för oss gäller folkomröstningen enbart Ripfjället och inget annat, varken nu eller i framtiden.

Vi hoppas att invånarna tycker som vi, att en vindkraftpark är positiv för alla i kommunen. Vi lovar att denna satsning ska bekosta en ny simhall. Det möjliggör även framtida satsningar på en skola i framkant och skattesänkningar för alla.

För Socialdemokraterna i Malung-Sälens kommun

Jörgen Norén, arbetarekommunens ordförande

Hans Unander, kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare