Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Farliga rullskidåkare i närheten av Lugnet

För att få en säker miljö utan trafik så har ju asfaltbanan på Lugnet i Falun kommit till. Men skidåkarna använder ofta Hagagatans kombinerade cykel- och gångbana för att ta sig till och från Lugnet. Det är ju inget problem när de skidar till Lugnet (uppför Hagagatan), men nerför Hagagatan går det ibland i en väldig fart.

Jag gick nedför Hagagatan på gång-cykelbanan häromdagen, då plötsligt en skidåkare verkligen "svischade" förbi på någon decimeters avstånd (Hm.., hur är det med tvåmetersavstånd?). Om jag hade tagit ett steg åt sidan så hade vi krockat. Jag förmodar att det varit värst för skidåkaren som kom i rejäl fart.

Jag vill därför uppmana rullskidåkarna att visa hänsyn och ta det försiktigt utför. Här samsas ju fotgängare, cyklister och barnvagnar om utrymmet. Vi gående har inga backspeglar och rullskidåkaren kan inte ens förvarna med en ringklocka.

Tanten som nästan fick hjärtslag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare