Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Får inga pengar tillbaka

Annons

Föräldrar i Falun kommer inte att få återbetalning av den barnomsorgsavgift som de betalat för mycket. Den 18 december beslutades i barn och utbildningsnämnden att de föräldrar som betalat för mycket i barnomsorgstaxa inte ska få en automatisk utbetalning vid kontroll.

Vill man ha tillbaka sina pengar så måste man själv ansöka om en genomgång av sitt ärende annars fryser pengarna inne.

Däremot kommer de föräldrar som betalt för lite i barnomsorgstaxa kommer att få en sammanställd slutfaktura. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade nej till detta förslag.

Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna röstade ja till detta förslag, Miljöpartiet valde att avstå.

Ärendet röstades igenom och är ett faktum. Detta är oetiskt och fel. Man kan dra en parallell, vem vill inte ha tillbaka sina skattepengar om man betalt in för mycket? Hur tänker de partier som röstade igenom detta förslag?

Tycker dessa partier att det är etiskt att behålla pengarna som föräldrar har betalt in och har rätt att få tillbaka?

Annelie Nilsson Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare