Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Falun satsar för mycket på klassisk musik – kulturen är mycket bredare än så

Som skattebetalande, kulturintresserad Falubo förundras jag över hur Falu kommun och Region Dalarna väljer att fördela medlen mellan dom olika kulturuttrycken. Som vanligt så verkar de leva i en tid där bevarandet av museala kulturuttryck är så extremt att det slagit lock för öronen. Den exceptionellt stora satsningen på "klassisk" musik är sjuklig.

I klartext talar jag om med skattemedel avlönade musiker i Dalasinfoniettan och Kristinehallens utbyggnad. Och om inte det vore nog så har vi på andra sidan stan en kulturskola som till största delen också handlar om klassisk musik och som går under täckmanteln "kulturhus".

Det vore intressant att se hur mycket pengar som verkligen går till detta.

Musik är ett otroligt brett uttryckssätt och det vore väl på sin plats med lite jämställdhet även inom skattefinansierad musik? Vilka är det som går på Dalasinfoniettans konserter? Vilka är dom som aktivt väljer att deras barn ska spela "klassiska" instrument på kulturskolan?

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare