Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Få vill ha tidtabellen i pappersform – men vår kundservice kan hjälpa till

SVAR: Till signaturen Bokstavskvinna som den 1/6 skrev en insändare med rubrik ”Jag behöver en busstidtabell av papper, Dalatrafik”.

Tryckta tidtabeller är på väg att försvinna helt från kollektivtrafiken. Som alla förändringar så är det på både gott och ont. I dag finns möjlighet att söka sin resa och ladda ner sina tidtabeller på vår hemsida eller i vår app. Då får man samtidigt information om var bussen befinner sig och om det är några störningar som påverkar trafiken. Den absoluta majoriteten av våra resenärer föredrar att få sin information på det viset.

Samtidigt finns det resenärer som av olika skäl föredrar att ha sin tidtabell i tryckt form. Problemet är att de i dagsläget är så pass få. Det är inte hållbart att trycka tidtabeller i små upplagor. Det blir dyrt även för den som i så fall ska köpa en sådan.

Självklart ska du få veta när din buss går även om du inte har tillgång till mobilappar eller dator. Om du inte känner någon som kan hjälpa dig att ladda ner och skriva ut en tidtabell så har vi vår kundservice. Till dem kan du ringa dygnet runt för att få hjälp med dina busstider eller om det blir något problem i samband med din resa.

De kan också hjälpa till att skriva ut tidtabeller för den som inte har möjlighet att lösa det på annat sätt.

Tony Sjödin, förvaltningschef Dalatrafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare