Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett totalt alkoholförbud hade varit ett bättre beslut

Annons

Nu spelar Folkhälsomyndigheten och regeringen Rysk roulette med corona. De restriktioner och rekommendationer som ska följas nu, då alkoholförtäring är tillåten, blir svåra att leva upp till.

Ett totalt alkoholförbud för näringsställen såväl inne som ute och alkoholfritt leverne på hotellrum och i stugor hade varit ett bättre beslut.

"När alkoholen går in då går vettet ut!" Berusningen gör att förnuftigt tänkande och förhållningssätt i umgänge med andra begränsas och man kommer att bli en potentiell riskfaktor för sig själv och andra.

När nu barhänget och afterski är förbjudet kommer säkert en bunkring av alkohol att ske innan avresan för att säkerställa de egna behoven vid spontana före och afterski sammankomster.

De tusentals som besöker Dalafjällen under påskhelgen kommer att utsättas och frotteras för över miljontals smittorisks möjligheter.

Hoppas jag har fel i mina funderingar, för annars blir fjällvärlden och Dalarna till en härdsmälta av Corona-expansion.

Åldring med svagt hjärta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare