Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ett förslag till Ludvika kommun!

Jag är sjuksköterska sedan 19 år tillbaka och har i veckan kontaktas av ett bemanningsbolag för vårdpersonal. Jag har aldrig jobbat åt dem och kommer aldrig göra det heller men de har troligtvis fått ut namn på sköterskor i Ludvikaområdet och kontaktar dem. Jag vart i det mejlet erbjuden en mycket bra månadslön utan OB så det tillkommer några tusen kronor. Jag tänker inte ange lönen jag är erbjuden av respekt för er och bemanningsbolaget. Jag har tidigare jobbat åt bemanningsföretag och har en ganska god insikt i hur mycket mer ni får betala bemanningsföretaget så att även de kan gå i vinst.

Det är ingen hemlighet att Ludvika kommun sedan många år har haft problem med framför allt sjuksköterskebemanning. Det brukar bli så när politiker och tjänstemän utan insikt om vad som krävs i vården får bestämma. Men jag är övertygad om att om ni gav alla sjuksköterskor den lön som jag blev erbjudna för att jobba åt bemanning så skulle de stanna kvar och ni slapp betala vinsten till bemanningsbolaget.

Spontant känns det bedrövligt att ni inte kan premiera er egna personal så att de stannar och tar in bemanning, det brukar inte skapa bra förutsättningar för kontinuitet vilket är avgörande för en god vård av våra äldre. Skapa förutsättningar för att personalen ska trivas genom bättre scheman, bättre lön och en högra bemanning som minskar belastningen på individerna, då stannar de!

Kanske dum som tackar nej till en mycket bra lön!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare