Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Epatraktorerna blir fler och större

Jag arbetspendlar och kör i tjänsten vilket betyder att jag tillbringar en hel del tid i trafiken. Jag reagerar på att epatraktorerna verkar bli fler och fler och dessutom större och större.

LÄS ÄVEN: Förbjud LGF-fordon istället för att sänka hastighetsbegränsningen

Jag vill inte ta bort möjligheterna till att ungdomar tar sig från punkt till punkt men säkerheten kan man ifrågasätta. "Bilarna" är ofta stora. Förr var det lite ombyggda personbilar med varningstriangel som var på vägarna. Nu ser man ofta större modellen av bilar, nästintill arbetsfordon.

De tar plats och de går sakta. Att förarna dessutom inte har riktiga körkort och omdöme att köra syns också ofta. Härom dagen åkte jag på länsväg 293 – en väg som för övrigt blivit mycket trafikerad av tung trafik. Trafikflödet stoppades upp av en så kallad epatraktor av mycket stor modell och därefter två timmerbilar samt en lång bilkö. Jag antar att det stressade den unga föraren för det gick lite kors och tvärs över vägen och inbromsningarna var många.

Med tanke på beteendet kan jag ana att hen försökte att flytta sig men inte hade omdöme och förstånd över hur stor plats bilen tog och var man kunde svänga åt sidan för att göra sig av med bilkön.

Vid något tillfälle har jag sett dem mitt på vägen med bland ambulanser bakom sig längre sträckor. Istället för att ta sig åt sidan så blev hen paralyserad och höll sig kvar mitt i vägen – om den nu ens tittade i backspegeln.

Önskar en begränsning av dessa fordon för vägsäkerhet!

Arbetspendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare