Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En utvecklande förståelse skulle gynna alla i Leksands kommun

Höghusen kommer att byggas Norra Brofästet, oavsett hur många hundar som är begravda.

Jag har bott i Leksand i 43 år och har passerat den plats just medvetna om detta där höghusen ska byggas. I lika många år har min tanke alltid varit "när ska de riva skiten" och förnya området.

Åkeröborna borde ha varit medvetna om detta före valet 2014 att området måste förändras. För kommunledningen var det redan klart att höghusprojekt skulle genomföras i området Norra Brofästet.

Nu till Leksands ledning, kommunalrådet har som brukligt för de flesta, gett sig tid att stanna och fundera. Den tiden stängdes medvetet omedelbart av efter valet 2014 av Leksands kommunalråd. Kommunalrådet är nog den mest jäktade personen i kommunen, men oavsett detta borde hon och övriga politiker ha hittat tid och utrymme för en tidigare dialog med medborgarna i projekt Åkerö. Leksand styrs av ett starkt autoritärt kommunalråd.

Leksands kommunalråd har uppenbarligen inte förstått att en stimulerande och utvecklande förståelse mellan kommunen och medborgarna ger ett bättre inflytande och samhörighet gällande utveckling i kommunen.

Lillskär AB med 18 olika bolagskonstellationer har mycket låg kassalikviditet som sjunker stadigt, skulderna ökar påtagligt. Tidigare fladdrande med kommunens plånbok är känt. Värderingar gällande moraliska och etiska begrepp har inte ledningen i Leksands kommun berikat sig med.

Håkan Sporrhagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare