Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En svikt skulle locka ungdomar till nya badhuset på Lugnet

Bygget av det nya badhuset på Lugnet i Falun pågår för fullt. För ett tag sedan tog en oenig kultur- och fritidsnämnd beslut om att det ska vara möjligt att komplettera med en relaxavdelning på badhusets tredje våning för många miljoner.

Jag har en kort fråga till ansvariga politiker och Lufab: Varför kan man inte satsa lite pengar på att komplettera badet med en tremeterssvikt innan bygget kommit för långt?

Badhuset ska stå där i många år och en svikt tillför badet mycket, kanske framför allt för ungdomar som vi ju vill ska röra på sig. Det nya badhuset ska väl inte bara vara för barnfamiljer, motionärer och träningssimmare?

Om relaxavdelningen blir till hoppas jag innerligen att fasaden dras in från fasadlivet så att huset upplevs något mindre vilket skulle ge en trevligare miljö till utomhusbadet och hela Lugnet. Försök ge byggnaden en mänsklig skala.

MS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare