Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En öppen folkkyrka kan vara en del av samtiden!

Nu är det dags att rösta i kyrkovalet. Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan och är över 16 år har rösträtt, och förtidsröstningen är redan igång. För oss socialdemokrater är den öppna folkkyrkan en viktig del av den svenska modellen, där solidaritet och öppenhet mot omvärlden är en självklarhet. I Bärke pastorat (Norrbärke församling och Söderbärke församling) vill vi fortsätta verka för att kyrkan ska vara en mötesplats som bidrar till gemenskap, bekämpar klassklyftor och ger en plats åt alla.

I glädje och sorg fyller kyrkan en viktig plats för människor. Vi vill se en kyrka med ett rikt musik- och kulturliv och bred barn- och ungdomsverksamhet. Vi vill också att våra kyrkogårdar ska vara välskötta och tillgängliga. Vi är övertygade om att en öppen folkkyrka vill och kan vara en del av båda samtiden och framtiden.

Åke Bråten, Smedjebacken Michaela Snygg, Söderbärke, kandidater för Socialdemokraterna till kyrkofullmäktige

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips