Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En oberoende och transparent haverikommission

Det är bra att man nu från många håll, börjar ifrågasätta hur äldre och sköra behandlas i vården vid epidemier av olika slag. De ges inte en chans att överleva, fastän de skulle göra det med rätt vård. Den krassa synen på dessa människor har blivit hemsk och har gått så långt att många vill vårdas hemma av rädsla för den vård som ges på sjukhus är, ja, en ren dödshjälp.

Många köper egna syremättnadsapparater för att slippa åka till sjukhus. De sjuka och anhöriga ska helt klart få ha det avgörande beslutet hur vården ska ges i detta läge. En oberoende och transparent haverikommission måste tillsättas för att se vad som hänt och ge förslag till förändringar.

Alla som jobbar inom vården ska kunna sköta all den utrustning som krävs för att ge adekvat vård och inte bara kunskapen att sticka en kanyl med morfin i armen på en svårt medtagen person, som inte kan eller orkar bråka och ifrågasätta riktigheten i det som sker med honom/henne.

Allt som sker och skett i svåra epidemier ska upp i ljuset. Inga floskler eller tramsprat ska finnas. Hur gamla personer är spelar ingen roll, det är ett liv som ska räddas. Politiker, tänk på att även ni själva kan hamna i denna situation i framtiden. Jag tror inte att ni då vill bli utsatta får denna vård.

Jag anklagar inte dem som jobbar inom vården. De gör det bra och följer instruktionerna, men många orkar inte med hur illa äldre och sköra behandlas, och hoppar av. De mår psykiskt illa helt enkelt. Ett liv är ett liv oavsett ålder, kön eller social status.

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare