Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: ”En bra affär för Ludvikahem och en hög kostnad för skattebetalarna”

Artikel 17 av 19
Försäljningen av Ludvikahems fastigheter
Visa alla artiklar

Så var det dags för Ludvikahems Ulf Rosenqvist och Ingvar Henriksson att göra nya affärer som påstås gynna kommunen genom att skatteplanera och undvika statliga skatt.

Åren 2015-2016 vällde flyktingvågen in i Sverige och eftersom det inte fanns lediga bostäder i Stockholmsområdet men gott om hyreslägenheter i Ludvika med flera orter i Bergslagen, hamnade många här.

Då tog kommunen mer än gärna emot flyktingar. Ludvikahem fick alla sina tomma lägenheter uthyrda och många miljoner i statsbidrag mottogs mer än gärna.

Alla hyresintäkterna fick Ludvikahem behålla och investera i bolaget. Efter två år hamnade hyreskostnaden på socialnämnden och kommunen byggde Solviksskolan och fick akut brist på förskoleplatser.

Ännu 2021 betalar mycket få invandrare sina egna hyror och inte har de kommit in på arbetsmarknaden heller.

En bra affär för Ludvikahem och en hög kostnad för skattebetalarna!

De båda kommunalråden Leif Pettersson (S) och Håge Persson (M) har hela tiden hållit Ludvikahem bakom ryggen så att bolaget kunnat bygga flera stora hyreshus med höga hyror i centrala Ludvika.

I samband med försäljningen av Pluto och två andra hyreshus motarbetades Hyresgästföreningen och Ludvikahem gynnades.

Att Ulf Rosenqvist är nöjd betvivlar väl ingen, men han glömmer att nämna två utgifter när han gör sin glädjekalkyl.

1) Det finns fortfarande många outhyrda lägenheter i nybygget på Fredsgatan och cirka 100 lediga på andra ställen i stan. Ludvikahem har annonserat om en hyresfri månad, för att få fler hyresgäster, så jag tror inte på Ulf Rosenqvists redovisning.

2) Ludvikahem hade problem i höstas med att legionellabakterier växte till i vattenrören i Pluto.

Miljö- och byggkontoret har varit och tagit prover. Varmvattnet har hållit 70 grader och vi hyresgäster har beordrats låta vattnet rinna ofta och länge.

Detta skedde i höstas och upprepades i början av mars men Plutohusen har nu en privat ägare. Jag kräver att få kostnaden för Ludvikahem redovisad.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag gärna betalar statlig skatt, men att vare sig kommunalråden eller Ludvikahem har åstadkommit något som vi som skattebetalare har glädje eller nytta av.

Att betala skatt till denna kommun är som att stoppa pengar i ett svart hål.

Håge Persson kunde räkna innan han blev kommunalråd, men har visst tappat den förmågan sedan han blev kompis med Leif Pettersson, Ingvar Henriksson och Ulf Rosenqvist.

Med vänlig hälsning

Stina Myhrman

Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare